Ushqimet e shendetshme per syte
Ushqimet e shendetshme per syte

Ushqimet e shendetshme per syte

Kuzhint.com

Disa nga ushqimet e shendetshme per syte tuaj, per ti mbajtur ato sa me te shendetshem dhe per nje shikim sa me te mire. Spinaqi: Sipas një studimi, konsumi i rregullt i spinaqit është i dobishëm për shëndetin e syrit dhe e mbron në mënyrë efektive atë kundër degjenerimit. Përse: për t’u mbrojtur kundër rrezeve UV, sytë tanë mbështetet në dy pigmenteve që ka retina e syve: luteina dhe zeaksanthina.

Por ne nuk i sintetizojmë dhe kemi nevojë t’i marrim ato nëpërmjet ushqimeve.

Por me kalimin e moshës, kjo mbrojtje shkatërrohet.

Konsumi i spinaqit ndihmon në ngadalësimin e këtij procesi duke qenë se ai përmban këto dy pigmente.

Konsumojeni atë 1 herë në javë të gatuar ose në sallatë dhe shoqërojeni më fruta dhe perime të tjera. Portokalli dhe mandarina: Frutat përmbajnë sasi të konsiderueshme të antioksidantëve, të tilla si vitaminë C.

Kjo e fundit do ta mbrojë kornenë dhe kristalin e kataraktit. Përse: vitamina C siguron një mbrojtje të fuqishme kundër oksidimit dhe mbron lenten dhe kornenë nga sulmet e radikaleve të lira.

Konsumi lëng frutash dhe fruta 2-3 herë / javë.


Fjalet kyqe : keshilla  ushqimet  shendetshme  syte  


Lereni mendimin tuaj per kete recet…Recetat e rekomanduara :

Kulaq te mbushur me spinaq dhe kaqkavall
Double Toffee Cheesecake
Biskota 2 ngjyrershe