-Speca turshi -
-Speca turshi -

-Speca turshi -

Kuzhint.com

  • 4 l Uje te vluar
  • 5 kg speca
  • 250 gr krip
  • 250 gr sheqer
  • 1 konzrvans
  • 1 vinobran
  • 1 filgjan kafeje ufull te fort ose 1 liter ufull per sallat

Pergaditja;

Ne fillim vendosim ujin qe te valoj dhe ne te ia qesim 250 gr krip ;250 gr sheqer; 1 konzrvans ;1 vinobran; 1 filgjan kafeje ufull te fort ose 1 liter ufull per sallat..

Nderkohe marrim dhe i pastrojm specat i lem pak qe ta kullojn ujin dhe pastaj vendosim ne fund te qdo kavanoze biber te zi kokerr dhe me pas i renditim specat

ne kavanoza prej qelqi edhe ne fund ia hedhim ujin vale dhe i mbyllim mire qe mos te marrin ajre fare duke i vendosur ne nje vend te fresket.

Receta e pergaditur nga ; Familja Badalli


Fjalet kyqe : turshi  speca  


Lereni mendimin tuaj per kete recet…Recetat e rekomanduara :

NJOKI ME GJALPE E DJATHE
Torte me griz dhe kokos
Këshilla për funksionimin e mirë të zorrës së hollë