Rrushi i dobishem per shendet
Rrushi i dobishem per shendet

Rrushi i dobishem per shendet

Kuzhint.com

Rrushi i dobishem per shendet Nëse konsumoni rrush tri herë brenda ditës, në masë të madhe do të mund të parandaloni sasinë apo ndryshimi e sheqerit në gjak pas shujtës së konsumuar. Në studim kishin marrë pjesë rreth 46 persona të rritur me sasi paksa më të rritur të sheqerit në gjak, por pa diagnostikim paraprak për sëmundje të sheqerit. Të anketuarit ishin ndarë në dy grupe: grupi i parë kishte konsumuar rrushin si ushqim të grimcuar tri herë në ditë për 12 javë rresht, derisa grupi i dytë kishte marrë lloje tjera të ushqimeve të grimcuara, që nuk ishin as rrushi apo ndonjë lloj tjetër pemë apo perime.

Ishte vërtetuar se rrushi për 16% zvogëlon sasinë mesatare të sheqerit në gjak si dhe zvogëlon hemoglobinën A1c për 0, 12%. Rrushi është i shëndetshëm, sepse përmban fibra dhe antioksidues, përkatësisht faktorët kryesorë, të cilët ndikojnë në kontrollin e sasisë së sheqerit në gjak. Nese ky informacion ishte i dobishem per ju, te lutem SHPERNDAJE.

Faleminderit


Fjalet kyqe : keshilla  rrushi  dobishem  shendet  


Lereni mendimin tuaj per kete recet…Recetat e rekomanduara :

Biskota me limon
Torte me karota   nga Sebi Dumani.
Rolad me kokos dhe banane nga tegatuajm