Dieta vegjetariane kundër shtypjes së lartë të gjakut?
Dieta vegjetariane kundër shtypjes së lartë të gjakut?

Dieta vegjetariane kundër shtypjes së lartë të gjakut?

Kuzhint.com

Dieta vegjetariane mund të sjellë përfitime të shumta për shëndetin, ndërsa disa nga më të njohurat janë ulja e peshës së tepërt, duke zvogëluar rrezikun nga sëmundjet e zemrës dhe diabetit. Disa studime kanë treguar se dieta vegjetariane ndihmon në ruajtjen e nivelit të shëndetshëm të shtypjes së gjakut.

Megjithatë, studimet e mëparshme kanë qenë të pakta dhe nuk kanë prodhuar rezultate të besueshme. Për nevoja të këtij hulumtimi, shkencëtarët studiuan shëndetin e 21. 600 personave, të cilët kishin shprehi të ndryshme të të ushqyerit. Disa persona hanin mish, ndërsa disa ishin vegjetarianë.

Disa pas një kohe filluan të konsumonin ushqime vegjetariane.


Fjalet kyqe : keshilla  dieta  vegjetariane  kunder  shtypjes  larte  gjakut  


Lereni mendimin tuaj per kete recet…Recetat e rekomanduara :

Ëmbelsirë me reqel vishnje
Dieta ideale për secilën shenjë të horoskopit
Kollpite me spinaq me petë të gatshme