Pastrimi i peshkut disa këshilla të vlefshme
Pastrimi i peshkut disa këshilla të vlefshme

Pastrimi i peshkut disa këshilla të vlefshme

Kuzhint.com

Peshqve pa luspa, më parë u hiqen flatrat, bronket, të brendshmet dhe lahen.

Peshqve me luspa u hiqen më parë luspat, duke filluar nga bishti në drejtim të kokës, dhe u priten fletët (mundësisht me gërshërë).

U çahet barku dhe kanali i zbrazjes deri te gryka ose anasjelltas dhe u hiqen të brendshmet dhe bronket.

Lahen dhe janë gati për përpunim të nxehtë.

Peshqit e vegjël gatuhen me gjithë kokë.

Peshqit me madhësi mesatare priten në copa racioni, duke filluar nga koka.

Peshqit e mëdhenj ndahen në fileta për së gjati, drejt shtyllës kurrizore dhe priten në copa racioni.

Në këtë rast, njëni dhe kokën.

Filetat pastrohen dhe ndahen në copa racioni. ftletë del me halat e barkut, ndërsa tjetra me shtyllën kurrizore.


Fjalet kyqe : keshilla  pastrimi  peshkut  disa  vlefshme  


Lereni mendimin tuaj per kete recet…Recetat e rekomanduara :

Këshille : flisni ngadalë, bëni pyetje dhe të gjithë do të dëgjoj
Brokoli parandalon kancerin e gjirit
Të mirat e piperit të kuq