Hudhra, ilaç për sëmundjet e gjakut
Hudhra, ilaç për sëmundjet e gjakut

Hudhra, ilaç për sëmundjet e gjakut

Kuzhint.com

Hudhra është bimë barishtore njëvjeçare me kërcell e me gjethe si të preshit, që bën në tokë një kokë me thelpinj të bashkuar, që ka erë të fortë e të djeg dhe që përdoret si ushqim a si bimë mjekësore.

Përbërësit:

Hudhra është një prej produkteve më të pasura me vitamina, karbohidrate dhe vitaminë C.

Hudhra e thatë përmban rreth 58 për qind insulinë.

Një kilogram hudhër jep 1300 kalori.

Ajo është e pasur në kripëra të kalciumit, jodit e squfurit.

Hudhra është e njohur nga grekët dhe egjiptianët e lasht si ushqimi më i mirë kurues.

Hudhra mund të luftojë një sërë infeksionesh bakteriale, virale, etj.

Shumë studime konfirmojnë gjithashtu se hudhra ul nivelin e kolesterolit në gjak.

Ngrënia e 1-2 thelb hudhre në ditë ul kolesterolin 10 për qind.

Gjithashtu, studime të ndryshme tregojnë se hudhra ndihmon hapjen, zgjerimin e enëve të gjakut dhe ul rrezikun e formimit të mpiksjes së gjakut, që mund të çojë në atak zemre.

Hudhra ul, gjithashtu, tensionin e lartë të gjakut.

Studimet kineze tregojnë se përgjysmohet rreziku i kancerit tek ata që përdorin hudhrën.

Efekti i përdorimit të 9 gram (dy thelb) hudhër në ditë, për shëndetin e zemrës pas disa javësh.

Një sasi e tillë vlen edhe për luftimin e infeksioneve.

Lëngu i hudhrës:

Lëngu i hudhrës jep një ndihmesë të madhe edhe në rikthimin e flokut të humbur.

Pasi bëhet shtypja e mirë e hudhrës, me lëngun e përftuar bëhet masazh rreth 3 minuta në vendin ku ka rënë floku.

Mbahet ashtu për 30 minuta dhe më pas koka lahet mirë, deri sa të largohet era e rëndë e hudhrës.

Ky veprim bëhet një herë në javë deri në shfaqjen e rezultateve pozitive.

Hudhra ka dhënë rezultate të shkëlqyera tek të sëmurët, që vuajnë nga dhimbja e veshëve.

Për këta njerëz, rekomandohen disa pika nga lëngu i hudhrës në momentin e dhimbjeve.

Shumë shpejt ky lëng do të jepte efekte të menjëhershme në qetësimin e veshit.

Po kështu, rezultate mjaft të mira ka dhënë në shërimin e gripit, kur ai është i shoqëruar me bllokim të hundëve apo dhimbje të grykëve.

Një studim i kryer nga studiues amerikanë provoi se përbërësit e hudhrës mund të mbysnin 14 lloje të ndryshme bakteresh dhe mund t’i shkatërrojnë ato.

Gjithashtu, përdorimi i hudhrës ka vlera të pakrahasueshme në uljen e kolesterinës në gjak.

Nga studimet e bëra në USA, ku u eksperimentuan 45 burra, që kishin vlerë të lartë të kolesterinës, dhe që përdorën çdo ditë 6 thelpinj hudhre, u arrit se vlera e yndyrës në gjak u ul me 58 për qind.

Lëngu i hudhrës jep një ndihmesë të madhe edhe në rikthimin e flokut të humbur.

Pasi bëhet shtypja e mirë e hudhrës, me lëngun e përftuar bëhet masazh rreth 3 minuta në vendin ku ka rënë floku.

Mbahet ashtu për 30 minuta dhe më pas koka lahet mirë, deri sa të largohet era e rëndë e hudhrës.

Ky veprim bëhet një herë në javë deri në shfaqjen e rezultateve pozitive.

Një tjetër studim ka treguar se njerëzit, që hanë hudhër çdo ditë, mund të jetojnë më gjatë.

Studimi është bërë nga dietologë holandezë dhe tregon se këta njerëz mund të jetojnë 6 vjet më shumë se të tjerët, që s’e konsumojnë këtë produkt.

Vlerat e hudhrës gjenden si në përdorimin e saj të njomë ashtu edhe të thatë.

Efektet e saj janë të mrekullueshme, veçse duhet pasur një kujdes të jashtëzakonshëm.

Përdorimi i saj në mënyrë të gabuar dëmton rëndë shëndetin e personit të sëmurë.

Vetitë e saj kuruese janë edhe më praktike, duke pasur parasysh se kjo bimë rritet gjerësisht dhe gjendet lehtë.

Këshilla mjekësore:

Për ata që vuajnë nga hipertensioni, do t’u mjaftonte të hanin një thelb hudhre dhe shumë shpejt do ta ndiejnë sërish mirë veten.

Por nuk rekomandohet që hudhra të përdoret nga njerëz, që e kanë tensionin e ulët, pasi do të keqësonin shëndetin e tyre.

Ajo ndihmon edhe në qarkullimin në mënyrë të rregullt të gjakut.

Mjekët rekomandojnë 2 thelpinj hudhre në ditë.

Efekte pozitive ka dhënë përdorimi i hudhrës edhe në parandalimin e kancerit në stomak dhe në zorrën e trashë.

Kanceri në zorrën e trashë është i përhapur te meshkujt dhe është vërtetuar se ata që kanë përdorur hudhra kanë pasur më pak mundësi për t’u prekur nga sëmundja.

Këshillohet që çdo ditë të hahen 3 deri në 10 thelpinj hudhre.

Për shkak të vetive të saj dezinfektuese, hudhra ka dhënë rezultate të shkëlqyera te të sëmurët, që vuajnë nga dhimbja e veshëve.

Për këta njerëz, rekomandohen disa pika nga lëngu i hudhrës në momentin e dhimbjeve.

Shumë shpejt ky lëng do të jepte efekte të menjëhershme në qetësimin e veshit.

Po kështu rezultate mjaft të mira ka dhënë në shërimin e gripit, kur ai është i shoqëruar me bllokim të hundëve apo dhimbje të grykëve.


Fjalet kyqe : keshilla  hudhra  ilaq  semundjet  gjakut  


Lereni mendimin tuaj per kete recet…Recetat e rekomanduara :

Si të gatuaani  ballokume
Salce e Bardhe
Kekë me boronica dhe bajama nga tegatuajm