Dardha: një frut me përmbajtje të ulët kalorish
Dardha: një frut me përmbajtje të ulët kalorish

Dardha: një frut me përmbajtje të ulët kalorish

Kuzhint.com

Njerëzit që kanë probleme me tretjen nuk duhet ta konsumojnë çdo ditë këtë frut.

Një dardhë përmban rreth 80% ujë.

Për shkak të fibrave që përmban ajo ndihmon gjithashtu për problemin e zorrëve.

Si pasojë e përmbajtjes së ulët të kalorive, dardha është një mikeshë e mirë për dobësim.

Përveç kësaj, dardha i siguron organizmit vitaminën E dhe B9 për të cilat ka nevojë.

Në lëkurën e dardhës janë të përqendruara kryesisht antioksidantët e dobishëm në luftën kundër sëmundjeve kardiovaskulare.

Flavonoidet që ajo përmban ndihmojnë në parandalimin e disa lloje kanceresh.


Fjalet kyqe : keshilla  dardha  frut  permbajtje  ulet  kalorish  freskues  


Lereni mendimin tuaj per kete recet…Recetat e rekomanduara :

10 gjëra që mund të pastroni me kripë
Rollad me kokos
Pica role  nga Gaziganja Salihu