Cilat jan mollat që shkaktojn vdekjen
Cilat jan mollat që shkaktojn vdekjen

Cilat jan mollat që shkaktojn vdekjen

Kuzhint.com

Në pamje të parë duket një mallë normal me llojet e saj, por që në të vërtetë ajo fsheh një sekret që ka të bëjë direkt me shëndetinm e organizmi tonë.

Molla e njohur me emrin Manchineel është një lloj i mollës shumë i rrezikshëm që mund të ju vrasë! Kjo është një pemë e rrezikshme saqëq çdo gjë që lidhet me të është jashtëzakonisht helmuese.

Nëse i prekni gjethen, do të ju krijohet pezmatimi i lëkurës, nëse bie shi dhe ju qëndroni poshtë saj, uji do ju krijojë flluska të menjëhershme në lëkurë sa herë të ju prekë.

Kjo është një bimë e veçantë në Florida dhe në disa vende të tjera të Amerikës Jugore, e cila nuk mund dhe as të digjet, sepse tymi i saj mund të ju shkaktojë verbërim të përkohshëm, e madje edhe të përhershëm.

Ngrënja e një kokrre molle nga ky lloj do të shfaqë probleme serioze për trupin tuaj, madje mund të ju dërgojnë deri te vdekja.

Më parë këto ishin pemë që indianët, të cilët i përdornin si helm në shigjeta, ose i lidhnin armiqtë në trungujt e tyre që t’i shkaktonin vdekje të ngadaltë e të dhimbshme.


Fjalet kyqe : keshilla  njihuni  mollen  vdekjeprurese  


Lereni mendimin tuaj per kete recet…Recetat e rekomanduara :

Biskota të mbushura
Supe kremoze  me patate
SI TE REDUKTONI DHIMBJET E BARKUT