A E DINI SE CILI ËSHTË “SEKRETI” QË FSHIHET PAS RIGONIT?
A E DINI SE CILI ËSHTË “SEKRETI” QË FSHIHET PAS RIGONIT?

A E DINI SE CILI ËSHTË “SEKRETI” QË FSHIHET PAS RIGONIT?

Kuzhint.com

Carvacroli është një substancë që gjendet me bollëk tek rigoni, e cila sipas studiuesve ameikanë mund të jetë mjaft e efektshme kundër norovirusit (është një agjent patogjen kryesor në gastroenteritet akute). Norovirusi është shkaku më i zakonshëm i epidemive virale të gastroenteritit tek fëmijët dhe të rriturit.

Kjo substancë kimike dobëson virisin, më konkretisht, mbulesën e jashtme proteinike, duke e bërë më të prekshëm dhe më të shkatërrueshëm. Carvacroli mund të përdoret si dezinfektues ushqimesh she sipërfaqesh.

Carvacoli ka një mënyrë unike për të sulmuar virusin. Eksperimente të ndryshme kanë treguar se carvacroli vepron direkt mbi membranën proteinike të virusit që përmban materialin gjenetik. Në qoftë se përdoret si dezinfektues ka jetëgjatësi të madhe, nuk është gërryes, nuk ka tym dhe është mëse i sigurtë. /AlbStroka. com/


Fjalet kyqe : keshilla  dini  cili  eshte  sekreti  


Lereni mendimin tuaj per kete recet…Recetat e rekomanduara :

Salate verore me mishë pule dhe perime
Bakllavë me arra dhe biskota
Komposto prej pjeshkave