4 produkte ushqimore që përshpejtojnë plakjen
4 produkte ushqimore që përshpejtojnë plakjen

4 produkte ushqimore që përshpejtojnë plakjen

Kuzhint.com

Pijet me gaz Pijet me gaz janë cilësuar të dëmshme prej kohësh, kjo pasi sasia e sheqerit e përdorur në to, ndryshon qelizat dhe në rast konsumi të përditshëm të pijeve të tilla, shkurtohet jeta me 4. 6 vite. Është ky rezultati i një studimi të zhvilluar në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, bazuar në 3500 persona, studim i publikuar në revistën shkencore “American Journal of Public Health”.

Gjithashtu pirja e rregult e pijeve me gaz, stimulon diabetin e tipit 2. Sallamrat � Mishrat e konservuara dhe sallamrat nuk janë zgjidhja e duhur për shëndetin tonë.

Sipas një studimi të bazuar në 840 persona, konsumi i tyre mund të ndikojë në plakjen e qelizave tona, si dhe mund të stimulojë shfaqjen e rrudhave.

Studimi u publikua në revistën shkencore “The American Journal of Clinical Nutrition”, ku u krahasun konsumatorë dhe jokonsumatorë të këtyre produkteve. Mishi i kuq � Është i njohur prej kohësh si një prej ushqimeve më problematike për shëndetin tonë, pasi stimulon sëmundjet kardiake.

Konsumi i shpeshtë i tij shton sëmundjet dhe plak më shpejtë qelizat tona.


Fjalet kyqe : keshilla  produkte  ushqimore  pershpejtojne  plakjen  


Lereni mendimin tuaj per kete recet…Recetat e rekomanduara :

Torte me dardha dhe kakao
Kube me qokollad
Soda e bukës apo pluhuri për pjekje? Cila është më e mirë?