Konsumi i fasules së zezë
Konsumi i fasules së zezë

Konsumi i fasules së zezë

Kuzhint.com

Hulumtimet e fundit kanë treguar se fasulja e zezë ndihmon shumë tretjen e ushqimit, e veçanërisht zorrës së trashë.

Elementet të cilat e përbëjnë fasulen e zezë janë një përzierje e përsosur e substancave për eliminimin e baktereve të dëmshme në zorrë.

Hulumtimet tregojnë gjithashtu se konsumi i fasules së zezë e ulë rrezikun e shfaqjes së kancerit tek zorrët.

Fasulja e zezë është e lirë për ta blerë dhe e lehtë për ta gatuar.

Ka përmbajtje të lartë të proteinave, dhe shumë njerëz të cilët nuk e konsumojnë mishin, e zëvendësojnë këtë të fundit më fasule.

Poashtu fasulja e zezë përmban fibra të cilat ju ndihmojnë të jeni energjik.

Studimet poashtu tregojnë se fasulja e zezë është një antioksidant shumë i mirë për organizimin si dhe përmban sasi të caktuar të omega 3 që është i shëndetshëm për zemër


Fjalet kyqe : keshilla  konsumi  fasules  zeze  


Lereni mendimin tuaj per kete recet…Recetat e rekomanduara :

Petulla te shpejta me sheqer
Kollëpite te vogla (byreçka) me spinaçë nga Tegatuajm
Patate me rosmarin si dhe salatë