Të mirat e piperit të kuq
Të mirat e piperit të kuq

Të mirat e piperit të kuq

Kuzhint.com

Piperi i kuq stimulon nxjerrjen e gazrave. Ai stimulon qarkullimin e gjakut dhe është një ilaç i dobishëm për njerëzit me qarkullim të dobët, veçanërisht ata që kanë probleme me dërgimin e gjakut në duar, këmbë dhe organet qendrore.

Ai forcon sistemin e qarkullimit të gjakut dhe mbron zemrën por gjithashtu është përdorur për të rregulluar temperaturën e trupit.

Aplikimi i tij në lëkurë mpin mbaresat nervore, më parë është përdorur si një analgjezik lokal.

Ai gjithashtu ka një veprim anti-inflamator.

Ai stimulon lirimin e hormonit ACTH, i cili vepron në të njëjtën mënyrë si kortizoni mbi alergjitë dhe inflamacionet. Piper i kuq është i dobishëm në rast të: Dhimbjeve të barkut Tretjes së vështirë Artritit Diarresë Dhimbjeve të muskujve( në qoftë se përdoret mbi lëkurë) Herpes Qarkullimi i dobët Masa: Mos e aplikoni përgatitjen me piper të kuq mbi një plagë të hapur. Mos konsumoni gjatë shtatzënisë.

Ekziston gjithashtu një rrezik nga alergjia për disa njerëz. living. al


Fjalet kyqe : keshilla  mirat  piperit  


Lereni mendimin tuaj per kete recet…Recetat e rekomanduara :

Brownie i mbushur me kokos
Kurore nga brumi me pesto
Gurabi