Rrepa e bardhë
Rrepa e bardhë

Rrepa e bardhë

Kuzhint.com

Rrepa e bardhë është një bimë e cila përmban shumë lëndë minerale, të cilat janë shumë të rëndësishme për organizmin. Është vënën re se përdorimi dhe konsumi i saj ndikon mjaft pozitivisht në trupin e njeriut.

Disa nga vetitë e rrepës së bardhë po i paraqesim më poshtë.

Ruan freskinë e lëkurës- Përmban shumë vitamina si A,

Vitamina C ndihmon në parandalimin e plakjes së lëkurës si dhe të njollave në lëkurë.

Parandalojnë zhvillimin e qelizave kancerogjene dhe arteriosklerozën.

Shtimi i oreksit- Përmban vaj mustarde, enzimën e niseshtesë dhe fibra të papërpunuara, të cilat mund të shtojnë oreksin, të nxitin procesin e tretjes në stomak e zorrë dhe të pushojnë kollën.

Pastrimi i zorrëve dhe nxitja e metabolizimit- Përmban shumë fibra dietike, veçanërisht fibra bimore, të cilat mund të nxitin punën e stomakut dhe të zorrëve, duke evituar kapsllëkun dhe nxitur metabolizimin.

Si rrjedhojë e pastrimit të zorrëve rregullohet lëkura dhe zhduken puçrrat në fytyrë.

Parandalimi i kancerit- Rrepa e bardhë përmban substanca që luftojnë kancerin.

Enzimat e ndryshme tek kjo bimë luajnë edhe rolin e parandalimit të kancerit.


Fjalet kyqe : rrepa  


Lereni mendimin tuaj per kete recet…Recetat e rekomanduara :

Pitalka Ramazani
Franca e para në Europë me prodhimin e vezëve
Veze me ajke