PSE QUMESHTI I DHISE ESHTE ME I SHENDETSHEM SE I LOPES?
PSE QUMESHTI I DHISE ESHTE ME I SHENDETSHEM SE I LOPES?

PSE QUMESHTI I DHISE ESHTE ME I SHENDETSHEM SE I LOPES?

Kuzhint.com

PSE QUMESHTI I DHISE ESHTE ME I SHENDETSHEM SE I LOPES?

Krahasuar me qumeshtin e lopes, ai i dhise ka disa avantazhe, por jo ate qe mendoni ju!

Nuk eshte e vertete se qumeshti i dhise ka me pak yndyre por, ai permban me sasi me te medha disa lende ushqyese si:

-13% me shume kalcium-25% me shume vitamine B-6-47% me shume vitamine A-134% me shume Kalium-3 here me shume niasine-27% me shume antioksidantin SeleniumPer me teper, mendohet se qumeshti i dhise eshte me pak alergjik per femijet e vegjel dhe me lehtesisht i tretshem!

Si keshille;

Thuhet se qumshti i dhis lejohet qe qe te pihet mbas vitit te dyt per femij edhe at eshte e kufizume se sa duhet te pij ne jav eshte 450 ml me pi e nese femiju ben 7 vjet ateher mun te pin sa te doj qumshtin e dhis se nese e pin tash femiju qumshti i dhise edhe shum i rend si ben mir organizmit te bebes


Fjalet kyqe : keshilla  qumeshti  dhise  eshte  shendetshem  lopes  


Lereni mendimin tuaj per kete recet…Recetat e rekomanduara :

Gurabi
Petulla puff puff
Makarona ne rende