Metoda per ruajtjen e perimeve pa frigorifer
Metoda per ruajtjen e perimeve pa frigorifer

Metoda per ruajtjen e perimeve pa frigorifer

Kuzhint.com

Perimet:

Perimet me rrënjë (karrotat, qepët e njoma, preshët etj. ) i zhysim në rërë të lagur.

Foto: Karrota, qepë të njoma të zhytura në rërë të njomë.

Perimet si lakra e bardhë, sallatori, speci, patëllxhani, panxhari, karrota, lulelakra etj. mund të bëhen turshi për ti ruajtur nga prishja.

Gjatë konservimit turshi perimet ruhen në ujë me kripë, ose me kripë dhe uthull.

Nga shumë bakterie që ndodhen në lëngun me perime, përqëndrimin e lartë të kripës e përballojnë pak bakterie, kryesisht ato laktobacille të cilat nuk janë patogjene.

Këto bakterie prodhojnë acide gjatë fermentimit, përmbajtja acide e lëngut bën që të pengohet më shumë përhapja e bakterieve patogjene


Fjalet kyqe : keshilla  metoda  ruajtjen  perimeve  frigorifer  


Lereni mendimin tuaj per kete recet…Recetat e rekomanduara :

Quiche lorraine’, byrek tradicional francez
Si te gatuajm orizin e zi nga  feti Ibraj
Tmerr në Tiranë: Mishi i hedhur në mbeturina rifutet në konsum (Foto)