Manaferrat frenojnë plakjen e mendjes
Manaferrat frenojnë plakjen e mendjes

Manaferrat frenojnë plakjen e mendjes

Kuzhint.com

Konsumimi i rregullt i luleshtrydheve dhe manaferrave mund te frenoj plakjen mentale per me shume se dy vite.

Ngrenia e manaferrave dhe luleshtrydheve mund te ndihmoje ne frenimin e plakjes se mendjes ne moshe te thyer, thone disa studiues.

Ata kane zbuluar se plakja e trurit mund te shtyhet deri ne dy vite e gjysme tek grate e moshuara nese hane sasi te medha te manaferrave.

Keto zbulime vijne nga nje studim i gjate i motrave medicionale, i cili perfshine vetem grate, por mund te aplikohet edhe nga meshkujt.

Ekspertet besojne se perfitimet vijne nga permbajtja e larte e flavonoideve tek manaferrat, si dhe antioksidantet qe gjenden tek bimet qe mund te te mbrojne nga nje mori semundjesh.

Ekipi amerikan i studimit ka perdorur te dhena nga Studimi Mjekesor i Motrave Medicionale, ku perfshihen 121 700 femra, te gjitha te moshes 35-55 vjece te regjistruara qe kane perfunduar pyetesoret per shendetin dhe jetesen qe nga viti 1976.

Zbulimet sugjerojne se rritja e konsumimit te manaferrave ngadaleson plakjen e receptoreve njohes tek femrat e moshuara.


Fjalet kyqe : keshilla  manaferrat  frenojne  plakjen  mendjes  


Lereni mendimin tuaj per kete recet…Recetat e rekomanduara :

Kekë të vegjel
Torte me qershi
Biskota me badema