“Duke ngrënë Nutella, po dëmtojmë ambientin”
“Duke ngrënë Nutella, po dëmtojmë ambientin”

“Duke ngrënë Nutella, po dëmtojmë ambientin”

Kuzhint.com

Ministrja e Mjedisit në Francë Segolene Royal u ka bërë thirrje njerëzve që të mos hanë më Nutella, pasi bëhet me vaj palmash dhe kjo po dëmton mjedisin.

Royal tha se Nutella po kontribuon në procesin e shpyllëzimit në botë, për shkak se palmat e vajit po zëvendësojnë pemët.

Ferrero, kompania italiane që prodhon Nutella-n, thotë se është angazhuar për të përdorur vajin e palmës në mënyrë të përgjegjshme.

Senatorët francezë kanë tentuar pa sukses që të vendosin një taksë 300 përqind për vajin e palmës në vitin 2011.

Sipas tyre, vaji është i dëmshëm për shëndetin dhe mbi të gjitha dëmton mjedisin.


Fjalet kyqe : kuriozitete  duke  ngrene  nutella  demtojme  ambientin  


Lereni mendimin tuaj per kete recet…Recetat e rekomanduara :

Torte me çokolladë
KREM TORTE
Për një ndryshim të shëndetshëm makarona me pesto bizelesh