Uthulla vret bakteret e turbekulozit
Uthulla vret bakteret e turbekulozit

Uthulla vret bakteret e turbekulozit

Kuzhint.com

Uthullua mund të përdoret si “vrasëse” e baktereve të shkaktuara nga turbekulozi apo edhe infeksione të tjera të rënda.

Nuk kushton shtrenjtë dhe mund t’ju përmirësojë në pak kohë gjendjen shëndetësore.

Ky fakt u zbulua nga një ekip ndërkombëtar i studiuesve nga Venezuela,

Franca dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Rezultatet e studimit u publikuan në revistën online të Shoqërisë Amerikane për Mikrobiologjinë, “mBio”.

Studiuesit nxorën përfundimin se Acidi Acetik që ka në përmbajtje uthulla, në të ardhmen do të jetë kuruesi kyesor i turbekulozit dhe infeksioneve të tjera të rënda.

Bakteret që shkaktojnë turbekulozin, por edhe sëmundjet e tjera ndodhen kudo në mjedis dhe çdokush është i prekur prej tyre.

Howard Takiff autori kryesor i studimit, por edhe shefi i Laboratorit të Gjenetikës Molekulare në Institutin e Hetimeve Shkencore në Caracas,

Venezuelë thotë se shfaqja e këtyre baktereve deri më tani ka kërkuar muaj e ndoshta edhe vite për kurim.

Ndërkohë që rezultatet e konsumimit të uthullës kanë qenë të efektshme dhe shumë të shpejta.

Ata morën në shqyrtim rastin e një të reje të quajtur Klaudia.

Specialistët i sugjeruan asaj të provonte një medikament i cili përdoret për të vrarë bakteret dhe më pas të provonte utullën e mollës.

Pas të dyja provave në kohë të ndryshme, u vu re se konsumimi i uthullës kishte vrarë bakteret më shumë se sa medikamenti përkatës.

Studiuesit vunë re gjithashtu se 6% e baktereve nga përdorimi i uthullës arritën të vriteshin për vetëm 30 minuta. Efekt ky, i cili nuk është vënë re asnjëherë më parë nga ndonjë antibiotik i përshtatshëm.


Fjalet kyqe : keshilla  uthulla  vret  bakteret  turbekulozit  


Lereni mendimin tuaj per kete recet…Recetat e rekomanduara :

Banania, te shendosh apo te dobeson
Pastaj i hodhi dorën motrës dhe shiko se si duken tani: Kjo histori do ju lërë p
Xhenxhefili si perbers dhe vetit  e tij