Stop mund  ti themi  duhanit me ndihmën e limonit.
Stop mund ti themi duhanit me ndihmën e limonit.

Stop mund ti themi duhanit me ndihmën e limonit.

Kuzhint.com

Të gjithë i dimë arsyet e ndalimit të pirjes së duhanit,

por kurrë nuk ndërmarrim hapin për ta bërë atë.

Në vitet e fundit, duhani komercial është vërtetuar se përmban shumë substance kancerogjene,

siç është radioisotope polonium – 210.

Njerëzit, gjithashtu e dinë se nuk ka asnjë metodë 100% efektive për të lënë duhanin.

Ajo çfarë njerëzit nuk mund ta kuptojnë është se ekzistojnë disa metoda natyrore efektive për të thyer ciklin e varësisë ndaj nikotinës.

Hulumtuesit nga Univerziteti Srinakharinwirot i Tajlandës, kohët e fundit kanë publikuar një artikull

në gazetën e shoqatës mjekësore duke prezentuar efektin e limonit të freskët,

po atë që e shohim në raftet e supermarketeve, si ndihmës për ndërprerjen e duhanit.

Prova e tyre ishte testuar për gjashtë muaj tek 100 duhanpirës, duke i ndarë në dy grupe,

njërit nga të cilit i është dhënë limon i freskët dhe tjetrit grup, çamçakëz nikotine.

Pas një periudhe prej 9-12 javë, shkencëtarët testuan për sasinë e ndërprerjes së duhanpirjes dhe nivelin e dëshirës.

Rezultatet treguan se të dy grupet shfaqën norma të ngjashme të numrave për dëshirë dhe

ndërprerje të duhanit, edhe pse ndoshta me intenzitet të ndryshëm.

Kështu që, limoni është vërtetuar si alternativë e besueshme duke u dalluar si ndihmës për ndërprerje të duhanit.

Menyra se si e kan perdor limonin;

Do te thot se ku kan ber testim shkencëtarët tek njerzit per ndërprerjen e duhanpirjes

atyre sa her kan deshiru ta ndezin cigaren i kan dhene me ngren limo !!

Limoni, ka dobi të pamohueshme natyrore dhe posedon aftësi të caktuara

duke përfshirë rritjen e sistemit imunitar të njeriut.


Fjalet kyqe : keshilla  stop  mund  themi  duhanit  ndihmen  limonit  


Lereni mendimin tuaj per kete recet…Recetat e rekomanduara :

Domate te mbushura
Muffinsa me ajke
Tortë karamele