SI TI MBIJETOJMË NJË SULMI NË ZEMËR KUR JEMI VETË?
SI TI MBIJETOJMË NJË SULMI NË ZEMËR KUR JEMI VETË?

SI TI MBIJETOJMË NJË SULMI NË ZEMËR KUR JEMI VETË?

Kuzhint.com

Ka shumë raste të sulmit në zemër tek personat, e që në atë moment kanë qenë të vetëmuar.

Zëmra fillon te rrahë në mënyrë jo të rregullt dhe viktima fillonë të zbehet, ka vetëm rreth 10

sekonda për të reaguar para humbjes së vetëdijes.

Megjithatë, këto viktima mund të ndihmojnë veten e tyre duke u kollitur në mënyrë të vazhdueshme

dhe shumë fuqishëm.

Një frymëmarrje e thellë duhet të merret para çdo kolli, kolli duhet të jetë i thellë dhe i zgjatur, si kur

deshirojmë te pështymë nga thellësia e gjoksit.

Një frymëmarrje dhe një kollë duhet të përsëritet për çdo dy sekonda derisa zemra të ndihet me e

stabilizuar.

Frymëmarrja e thellë e merr oksigjenin në mushkëri dhe lëvizjet e kollitjes e shtrydhin zemrën

për ta mbajtur gjakun në qarkullim.

Tregojuni sa më shumë njerëzëve të jetë e mundur në lidhje me këtë.

Ajo mund të shpëtojë

jetën e tyre!

Një kardiolog thotë se nëse gjithkush që e sheh këtë post e ndan atë në 10 njerëz, ju

mund të shpëtonitë paktën një jetë..

Ju lutemi shperndajeni dhe shpetoni jetë!


Fjalet kyqe : keshilla  mbijetojme  sulmi  zemer  jemi  vete  


Lereni mendimin tuaj per kete recet…Recetat e rekomanduara :

Schnitzel me salce gjuetari
Embelsir me maja
Salmon me couscous dhe perime