Si te bejme nje parfum vet!!!
Si te bejme nje parfum vet!!!

Si te bejme nje parfum vet!!!

Kuzhint.com

Qmimi i nje parfumi te mire eshte shume i shtrenjte.

Por parfum mund te beje cdo njeri dhe ne kushte shtepie.

Ne kete menyre dhe kursen para dhe ka nje parfum unik, te tij

E shohim se si mund ta bejme;

Qdo gje qe do perdorim jane leht te gjenden ne farmaci:

1. vaj esencial,

2. alkool,

3. glicerine,

4. uje i distiluar,

Perzierjet ideale qe ste lene asnjehere te marresh nje parfum jo-cilesore jane 10-15%vaj esencial, 75-80%alkool, 5%uje te distiluar.

Fillojme e marrin nje enen ku do e pergatisimi parfumin, hedhim 1/4 e enes alkool, 5 pika vaj esencial, 2 luge uje i distiluar.

Ne rast se duam nje parfum me pak te forte mund ti shtojme pak uje.

Qe aroma te rezistoje duhet ti shtojme pak glicerine.

Glicerina ka veti dhe qe te beje perzierjen e komponenteve te tjere.

Mos harroni miq te dashur, se vajrat esencial ndahen ne 3-kategori.

1-Kategoria baze e cila perfshin aroma te cilat jane rezistente si vanilia, kanelle. etj

2-Kategoria e meseme e cila perfshin aroma te cilat jane rezistente por jo sa aroma baze si limoni, geraniumi, neroli etj

3-Kategoria e larte perfshin aromat si trendafil, livando, jasemini. etj

Ne rast se do e pergatisim parfumin nga me shume se nje vaj esencial mos harroni se varjat duhet te hidhen sipas renditjes se kategorise, e para vajrat baze, pastaj vajrat e mesem dhe ne fund vajrat e larte.


Fjalet kyqe : keshilla  bejme  parfum  


Lereni mendimin tuaj per kete recet…Recetat e rekomanduara :

Nje mask per rritjen e flokve
Kepurdha te mbushura si dhe patate ne furrë
Mufinssa me eurokrem