Si të ballafaqoheni me tullacinë
Si të ballafaqoheni me tullacinë

Si të ballafaqoheni me tullacinë

Kuzhint.com

Rënia e flokëve më së shpeshti fillon pas moshës 30 vjeçare të jetës.

Edhe pse kjo nuk paraqet problem serioz shëndetësor, në masë të madhe ndikon në psiken dhe vetëbesimin te njeriu, veçanërisht te meshkujt, ku ky problem është edhe më i shpeshtë.

Forma fillestare e tullacisë fillon me paraqitjen e lëkurës së butë pa qime në formë të rrethit ose katrorit, që gradualisht e përfshinë sipërfaqen më të madhe të kafkës.

Sipas dr.

Andrej Petrov, dermatolog në Spitalin e klinikës “Acibadem Sistina”, kjo fushë mund të manifestohet me disa pjesë pa flokë në kojë, të cilat gradualisht fillojnë të bashkohen.

Mund të kalohet në alopeci të plotë me humbjen e gjithë flokëve.

Shkaku i dytë për tullaci, që quhet edhe alopeci androgjenë, është pasojë e faktorit gjenetik ose trashëgimisë.

TRANSPLANTIMI I FLOKËVE

Humbja e flokëve nuk mund të pengohet e as të parandalohet në mënyrë efikase, veçanërisht kur është fjala për faktorin gjenetik. “Mënyra e vetme që ta ktheni dendësinë e flokëve tuaja është metoda e transplantimit.

Shpesh këto intervenime janë të padhembshme dhe realizohen me anestezion lokal.

Pas intervenimit nuk mbeten shenja dhe për një kohë të shkurtër arrihet pamje natyrore.

Ekzistojnë më shumë metoda të transplantimit të flokëve, por metoda më pak invazive me të cilën arrihen rezultate më të mira është FUE metoda (Folicle Unit Extraction).

Ky intervenim revolucionar realizohet vetëm në Spitalin e klinikës “Acibadem Sistina”, sqaron dr.

Andrej Petrov.

JPG" class="fr-dii fr-fin">

TRANSPLANTIMI ME METODËN FUE (Folicle Unit Extraction)

Metoda FUE është intervenim minimal invaziv, e cila realizohet me marrjen individuale të folikuleve nga floku, shpesh nga fusha e qafa, dhe transplantimi në vende ku mungojnë flokët.

“Procedura realizohet me ndihmën e aparatit të veçantë, i cili mundëson marrjen precize të flokut, pa shenja dhe pa dëmtim të rrënjëve fqinje, që ka përparësi të madhe në raport me teknikat tjera.

Me transplantime të këtilla të vogla arrihet shpërndarja e barabartë e flokëve, si dhe pamje më natyrore”, sqaron dr.

Petrov.

Pas procedurës nuk vihen penj, e as nuk mbahen fasha sepse vrimat prej të cilave janë marrë transplantet janë të madhësisë prej 1 mm dhe spontanisht rriten me dregëza, të cilat pas disa ditëve bien vetë.

“Sot me metodat e eja për transplantim kohëzgjatja është shkurtuar në tre orë, që është komponentë e rëndësishme për komoditetin e pacientit.

Rezultatet nga transplantimi janë të përhershme”, sqaron dr.

Petrov.

PËRPARËSITË E METODËS FUE (Folicle Unit Extraction)

Ka disa përparësi lidhur me operacionin klasik për transplantim të flokëve:

- nuk ka shenja, shpejt rikuperohet, pa mbajtjen e fashave dhe nxjerrjen e penjve

- për një kohë të shkurtër pacienti kthehet në aktivitetet de obligimet e përditshme,

- rritje e shpejt dhe rezultat më i mirë estetik

- saktësi më e madhe kirurgjike, dhimbje më e vogël pas operative

- menjëherë pas operacionit mund të mbahen flokë shumë të shkurta

- për një kohë të shkurtër procedura mund të përsëritet

- me këtë metodë bëhet transplantimi i qimeve të mjekrës dhe të vetullave. (Artikull i sponsorizuar)


Fjalet kyqe : keshilla  ballafaqoheni  tullacine  


Lereni mendimin tuaj per kete recet…Recetat e rekomanduara :

Çaj Natyral për Mykun dhe Alergjinë,
Edukata e ngrënies
Role me keksa dhe banane