Sa shpenzojnë familjet në botë, për një javë në ushqime
Sa shpenzojnë familjet në botë, për një javë në ushqime

Sa shpenzojnë familjet në botë, për një javë në ushqime

Kuzhint.com

Gazetari dhe fotografi i lirë amerikan,

Peter Menzel, ka përcjell afro 30 familje në tërë botën dhe momentet e blerjes së ushqimit të nevojshëm javor.

Gjithçka është bërë në kuadër të projektit “Hungry Planet: What the World Eats” (Planeti i uritur: Çfarë ha bota”.

Në këtë projekt është dokumentar lloji i ushqimit, po mbi të gjithë kostoja e shpenzimit javor për një familje.

Telegrafi ju sjell këto shpenzime të konvertuara në euro (sipas vlerës më 18 janar 2016).

Rezultatet janë si më poshtë:

GJERMANIA: 253. 29 EURO

NORVEGJIA (NË GJETTUM): 347. 68 EURO

JAPONIA: 290. 72 EURO

ITALIA: 214 EURO

ÇADI: 1. 13 EURO

KUVAJTI: 202. 93 EURO

SHBA (NË KAROLINËN E VERIUT): 313. 38 EURO

MEKSIKA: 189. 09 EURO

KINA: 142. 09 EURO

POLONIA: 138. 62 EURO

EGJIPTI: 62. 8 EURO

EKUADORI: 28. 91 EURO

SHBA (NË KALIFORNI): 145. 87 EURO

MONGOLIA: 36. 67 EURO

BRITANIA E MADHE: 231. 98 EURO

BUTANI: 4. 61 EURO

AUSTRALIA: 344. 97 EURO

NORVEGJIA (NË GJERDRUM): 670. 52 EURO

GUATEMALA: 69. 37 EURO

LUKSEMBURGU: 347. 64 EURO

INDIA: 35. 99 EURO

SHBA (NË TEKSAS): 222. 2 EURO

MALI: 24. 18 EURO

KANADA: 316. 15 EURO

FRANCA: 315. 17 EURO

GRENLANDA: 253. 95 EURO

TURQIA: 133. 68 EURO


Fjalet kyqe : keshilla  interesante  shpenzojne  familjet  bote  jave  ushqim  foto  


Lereni mendimin tuaj per kete recet…Recetat e rekomanduara :

Pica me proshutë
Pogaqe (kifle) me gjem nga maku
Ëmbëlsirat që ju përshtaten sipas horoskopit