Prostata si ndikon në jetën seksuale të mashkullit
Prostata si ndikon në jetën seksuale të mashkullit

Prostata si ndikon në jetën seksuale të mashkullit

Kuzhint.com

Meshkujt që kalojnë kufirin e të 40-ve ndeshen shpesh herë me problemin e prostatës, një organ i lidhur ngushtë me seksualitetin.

Ndonëse shfaqet në moshën e mesme, prostata ka një rol kryesor në funksionimin seksual të mashkullit që në hapat e parë të adoleshencës.

Patologjitë e prostatës ndikojnë në mënyrë të drejtpërdrejtë në dëshirën e mashkullit për të kryer seks, por në të njëjtën kohë kushtëzojnë edhe nivelin e erektimit apo pamundësinë e arritjes së orgazmës.

Poashtu, prostata mund të dëmtojë edhe pjellorinë e mashkullit,

Është tashmë e vërtetuar se me shfaqjen e problemeve në këtë organ bie ndjeshëm libido ose siç njihet ndryshe 'dëshira për të kryer marrëdhënie seksuale'.

Edhe terapitë ndaj patologjive që shfaqen në prostatë japin çrregullimet e tyre në funksionimin seksual të meshkujve, pasi organet gjenitale janë të lidhura ngushtë edhe me funksionet urologjike.

Shenjat janë të dukshme sidomos në ndryshimin e ndjesisë së orgazmës apo dhe ngjyrës së spermës.

Kjo e fundit zëvendësohet në shumë raste nga lëngu spermatik që del në mënyrë të pavetëdijshme, por që në fakt nuk ka lidhje me kënaqësinë seksuale.

Ndaj dhe në një masë të madhe seksualiteti i mashkullit varet nga ky organ, i cili shfaq problem kryesisht në moshën e mesme dhe atë madhore. durreslajm


Fjalet kyqe : keshilla  ndikon  prostata  jeten  seksuale  mashkullit  


Lereni mendimin tuaj per kete recet…Recetat e rekomanduara :

Omeletë Me Fileto Pule
Torte e shpejt  me puding nga tegatuajm
Biskot me mjaltë, për një mëngjes të përkryer