Portokalli
Portokalli

Portokalli

Kuzhint.com

Portokalli, përmban shumë vitamine C dhe shumë vitamina dhe minerale të tjera të rëndësishme!

Por portokallet janë të vlefshme për një arsye tjetër: ata përmbajnë hesperidin, një substancë që ndihmon gratë në parandalimin e kancerit të gjirit.

Portokalli duhet të hahet me lëkurë sidomos ato biologjike, jo ato qe janë trajtuar me kimikate sepse vetëm te lëkura gjenden ato substanca që përmbajnë substanca phytochemicals të rëndësishme, të tilla si flavanones, minerale, vitamina dhe një mori të elementeve natyrore, të cilat shërbejnë për të parandaluar shumë sëmundje.

Pjesa e bardhë nën lëvore nuk duhet hedhur poshte, ajo quhet albedo dhe duhet ngrenë edhe ajo.

Kjo pjesë është me të vërtetë e çmuar, për zemër, mëlçi, për të mbajtur arterien tonë të pastër.

Diabetikët duhet të hanë portokall në sasinë 100g.

Për gratë që kanë këmbë të rënda, për të parandaluar celuliti dhe artritin, portokalli është një aleat i vlefshëm.

Portokalli në fund është i dobishme për njerëzit që kanë probleme me deje dhe kapilare te brishtë në krah dhe këmbë. living. al


Fjalet kyqe : keshilla  portokalli  


Lereni mendimin tuaj per kete recet…Recetat e rekomanduara :

Pogaqe te vogla me djathe
Keku i shijshëm me fruta të thata
Si ti pergaditim lakrat turshi