Plakje te parakohshme prej sheqerit >lexojeni<
Plakje te parakohshme prej sheqerit >lexojeni<

Plakje te parakohshme prej sheqerit >lexojeni<

Kuzhint.com

Diçka rreth sheqerit që nuk dinit dhe do t’ju befasoj! Deri më tani ju e dinit që sheqeri duhet të konsumohet sa më pak të jetë e mundur, ngaqë ka shumë… kalori! Por një studim i ri, vjen të shtoj dhe një arsye tjetër më të fuqishme, për të cilën ne duhet ti themi “JO” sheqerit, pasi hulumtimi tregoi se sheqeri n dikon në plakjen e parakohshme të njeriut. Ndërsa kaq, sado e çuditshme që t’ju duket rezultati tregoi se glukoza dëmton rëndë proteinat dhe dëmton lëkurën. Më konkretisht glycosylation indeve është fajtor për 50% të plakjes së perceptuar. Ndaj kujdes, tashmë jemi në prag të stinës së verës dhe do duhet të bëni kujdes dhe të shmangni konsumonim e tepërt të sheqerit, ose të paktën konsum me rregull. !


Fjalet kyqe : keshilla  plakje  parakohshme  prej  sheqerit  lexojeni  


Lereni mendimin tuaj per kete recet…Recetat e rekomanduara :

Keke me arra dhe çokollade
Biskota me reqel fiku
Sallat  me fileto pule nga tegatuajm