Pet te mbushura
Pet te mbushura

Pet te mbushura

Kuzhint.com

Nga brumi sfoliat priten 3 disqe me formë të rrumbullakët dhe me diametër 10-12 cm.

Dy disqeve u bëhet një prerje me gotë në mes, një disk lihet i tëri. Në tepsi vihet disku i parë, lyhet me t verdhë veze të holluar me pak ujë, duke u kujdesur që të mos kullojë anash, se pengohet fryrja gjatë pjekjes. Pastaj vihen dy disqet e tjerë, lyhen me vezë prar dhe piqen në temperaturën 240-250 C.

Petat mbushen me tru lote, gjuhë të mëlçi të skuqura erëza etj. Kur përdoret qe te gtuhet si ëmbëlsirë, mbushet me krem shantiji të përpunuar, kreme të lehta, krem pastiçerie etj. E keni provuar këtë reçetë? Votojeni sipas preferencës tuaj!


Fjalet kyqe : brumera  mbushura  


Lereni mendimin tuaj per kete recet…Recetat e rekomanduara :

Kifle te gatuara pak me ndryshe
Kek me qokollatë dhe portokall
Patate ne furre me shkelqim