Pasta e dhëmbeve Colgate me perberje toksike
Pasta e dhëmbeve Colgate me perberje toksike

Pasta e dhëmbeve Colgate me perberje toksike

Kuzhint.com

Pak vite më parë, një nga pasta më të njohura – Colgate Total ishte një subjekt i hetimit, për shkak të shqetësimeve të shumta të konsumatorëve për sigurinë e saj, për shkak të pranisë së triclosan në formulë.

Prandaj,

FDA (Food and Drug Administration) ka bërë një studim se ka toksikologji mbi triclosan (produkt antibakterial) dhe kjo krijoi 30 faqe e përmbledhje të gjetjeve.

Në atë kohë, këto rezultate kanë qenë në dispozicion vetëm përmes Freedom of Information Act mirepo tani, ata janë në dispozicion të publikut dhe ju mund t’i gjeni në faqen e internetit qe FDA transmeton tek qiriu. net.

Formula e Colgate Total ishte në krahasim me ato të pastave te ndryshme në dispozicion në tregun e SHBA dhe sipas të gjeturave, ajo ishte vetëm pastë dhëmbësh që përmban triclosan.

Kjo substancë mund të shkaktojë probleme serioze shëndetësore zakonisht aty ku perdoret, dhe mund lehtë të absorbohet në zgavrën e gojës tek përdoruesit.

Studime të ndryshme të kryera tek minjtë në të kaluarën ka treguar se triclosan mund të shkaktojë keqformime fetale të kockave.

Edhe pse siguria e Colgate Total është marrë në pyetje, prodhuesi pretendoi se këto zbulime u bënë irelevante.

Studime të mëtejshme zbuluan se deformime te eshtrave për shkak të triclosan mund të ketë efekte negative hormonale dhe të ndikojë në sistemin endokrin.

Gjithashtu, ka pasur dobësi në studimet e kancerit të kryera në veçanti për Colgate.

Këto studime kanë treguar që kimikatet të cilat janë ndërprerje endocrine- mund të shkaktojë kancer te gjirit dhe kancer të prostatës.

Gjithashtu, ata mund të rezultojë ne uljen e peshes gjate lindjes se foshnjat dhe të pubertetit te parakohshëm tek vajzat.

Edhe pse FDA ka gjetur këtë substancë te pasigurt për përdorim, ai ende nuk ka kërkuar ndonjë risjellje nga tregu.

Kjo mund të jetë për shkak të konfliktit të interesit, që nga prodhuesit zakonisht qe marrin pjesë në financimin e këtyre studimeve.

Produkti ka mbetet në raftet e tregut, si ai i miratuar nga FDA, konsumatorët nuk e kam marrë sepse ishin shumë te shqetësuar për këtë çështje, për shkak të mungesës së informatave në dispozicion për ta.

A jeni një nga ata konsumatorë që endejeni duke e perdor pasten e dhembeve Colgate Total?


Fjalet kyqe : keshilla  pasta  dhembeve  colgate  perberje  toksike  rrezikshme  shendetin  


Lereni mendimin tuaj per kete recet…Recetat e rekomanduara :

Krelanë me hithra
Njohuri  mbi vajin e ricinusit dhe vetit e tij te mira!
Kuleq te mbushur me puding