Përse gratë i kanë këmbët gjithmonë të ftohta?
Përse gratë i kanë këmbët gjithmonë të ftohta?

Përse gratë i kanë këmbët gjithmonë të ftohta?

Kuzhint.com

Kjo është pjesë e padrejtësive të mëdha në çifte! Pse, kur shtrihemi në krevat, femrat gjithmonë i kanë këmbët të ftohta, ndërsa burrat nuk kanë asnjë problem të dukshëm me ngrohjen e trupit? Thjesht natyra e ka bërë seksin femëror më të ndjeshme ndaj të ftohtit. Nën rrethana normale, trupi ruan një temperaturë mesatare edhe në skaje, falë gjakut që pompohet vazhdimisht dhe që dërgohet në vena.

Por në momentin kur ne kemi ftohtë, termo-receptorët që ndodhen në sipërfaqen e lëkurës bllokojnë enëve të gjakut duke bërë që gjaku të përqendrohet në organet vitale dhe jo në gishtërinjtë e këmbëve. Ky është në fakt diçka që ndodh në çdo qenie njerëzore.

Vetëm se gratë janë shumë më të ndjeshme për shkak të hormoneve të tyre (estrogjenit).

Hormonet i bëjnë enët e gjakut më të ndjeshme ndaj ndryshimeve të temperaturës.


Fjalet kyqe : keshilla  perse  grate  kane  kembet  gjithmone  ftohta  


Lereni mendimin tuaj per kete recet…Recetat e rekomanduara :

Makarona pasta) ne furrè
Torte Bounty
Çokollata ndihmon kundër kollitjes!