ORARI I GJUMIT SIPAS MOSHAVE
ORARI I GJUMIT SIPAS MOSHAVE

ORARI I GJUMIT SIPAS MOSHAVE

Kuzhint.com

Mungesa e gjumit shkakton probleme të shumta shëndetësore.

Pothuajse një të tretën e jetës sonë e kalojmë në gjumë.

Gjumi për njerëzit është po aq i domosdoshëm sa oksigjeni, uji dhe ushqimi.

Mirëpo sa orë duhet të flemë në ditë për të mos probleme probleme me kalimin e kohës? Foshnjat e porsalindura (deri në 3 muajsh): Kanë nevojë për 14-17 orë gjumë në ditë. Foshnjat (4-11 mujash): Kanë nevojë për 12-15 orë gjumë në ditë. Fëmijët (1-2 vjeç): Kanë nevojë për 11-14 orë gjumë në ditë. Fëmijët (3-5 vjeç): Kanë nevojë për 10-13 orë gjumë në ditë. Fëmijët (6-13 vjeç): Kanë nevojë për 9-11 orë gjumë në ditë. Adoleshentët (14-17 vjeç): Kanë nevojë për 8-10 orë gjumë në ditë. Të rriturit (18-25 vjeç): Kanë nevojë për 7-9 orë gjumë në ditë. Të rriturit (26-64 vjeç): Kanë nevojë për 7-9 orë gjumë në ditë. Të moshuarit (mbi 65 vjeç): Kanë nevojë për 7-8 orë gjumë në ditë. /albstroka. com/


Fjalet kyqe : keshilla  orari  gjumit  sipas  moshave  


Lereni mendimin tuaj per kete recet…Recetat e rekomanduara :

Çokollata ndihmon kundër kollitjes!
Tavë me mish e patate
Biskota me kakao dhe kokos