Mos hani duke përdorur telefonin, iu shëndosh më shumë
Mos hani duke përdorur telefonin, iu shëndosh më shumë

Mos hani duke përdorur telefonin, iu shëndosh më shumë

Kuzhint.com

Ngrënia para televizorit ose duke parë telefonin tuaj mund t’iu shëndoshë më shumë, paralajmërojnë ekspertët e shëndetësisë.

Mos përqendrimi gjatë ngrënies luan një rol të rëndësishëm në oreksin tonë.

Duke qenë se shohim një film apo dërgojmë sms me telefon gjatë ngrënies nuk përqendrohemi te ajo që bëjmë dhe truri jonë nuk e regjistron këtë fakt.

Kjo bën që pas drekës apo darkës të hamë sërish diçka të lehtë.

Ngrënia jashtë vakteve shkakton një shtim mbi peshë dhe përveç kësaj nuk janë ushqime të shëndetshme.

Për eksperiment u morën 39 persona me shëndet normal dhe rezultati ishte bindës.

Përdorimi i mjeteve teknologjike që na kërkojnë përqendrim gjatë ngrënies ka një efekt negativ në oreksin tonë.


Fjalet kyqe : keshilla  hani  duke  perdorur  telefonin  shendosh  shume  


Lereni mendimin tuaj per kete recet…Recetat e rekomanduara :

Salate e shpejt me rrepe te kuqe dhe djathe feta
10 ushqime vdekjeprurëse që me shumë mundësi i keni në kuzhinë
Cheeskate me kivi