Metoda e ruajtjes se vezes pa frigorifer
Metoda e ruajtjes se vezes pa frigorifer

Metoda e ruajtjes se vezes pa frigorifer

Kuzhint.com

Metoda e ruajtjes se vezes pa frigorifer

Shtrojmë një shtresë kripë në fund të një ene, i lyejmë vezët me yndyrë (dhjam, vaj) dhe i zhysim në kripë.

Veza e ruajtur në kripë nuk prishet për disa muaj.

Vezët ruhen edhe më gjatë nëse enën me kripë e termoizolojmë (duke e mbajtur në një kuti të mbushur me gazeta, apo rrecka, pupla, tallash etj. )

Foto 1: vezë në kripë.

Një metodë kineze e ruajtjes së vezëve është ruajtja e tyre në një përzierje argjile, çaji kinez, hiri, kripe dhe gëlqereje.

Përzierja është bazike, përmbajtja e vezës merr PH bazik deri në 12 a më shumë, dhe nuk prishet.

Kjo quhet veza njëqindvjeçare.

Foto 2 : Veza njëqindvjeçare


Fjalet kyqe : keshilla  metoda  ruajtjes  vezes  frigorifer  


Lereni mendimin tuaj per kete recet…Recetat e rekomanduara :

Salcë me peshk tuna për pasta
Musak me oriz
Kekë arra dhe me karamel