Le ta shikojm se sa gram apo ml ka një gotë
Le ta shikojm se sa gram apo ml ka një gotë

Le ta shikojm se sa gram apo ml ka një gotë

Kuzhint.com

Një gotë me 200 ml do të përmbajë 130 gramë miell të thjeshtë (grurë).

Dhe cili është niveli i miellit në një gotë 250 ml? Kjo copë përmban 160 gramë të produktit (grurë).

Në rastin e përdorimit të miellit të misrit vlerat do të jenë të njëjta.

Por produkti i patates ka nje dendesi te ndryshme.

Pra, një gotë në 200 ml - 150 g një produkt patate, kapaciteti në 250 ml - 180 g.

Për të llogaritur masën e saktë, duhet të përdorni formula të ndryshme, në varësi të produktit të matur.

Pra, në rezervuarin me një vlerë nominale prej 200 ml nuk do të përmbajë të njëjtat gramë të materialit të rënduar.

Sasi të barabarta do të jenë vetëm në rastin e matjes së ujit.

Por, për shembull, qumështi do të llogaritet tashmë në bazë të një raporti të tillë: 1 ml = 1. 03 g.

Sa i përket një produkti të tillë grimcuar si mielli, raporti është si më poshtë: 1 ml = 0. 53 g.

Për të përcaktuar nivelin e pjesës më të madhe në rezervuarin, ju duhet të shumëzoni volumin e enëve me 0. 53.

Kështu që ju mund të merrni sasinë e këtij produkti.


Fjalet kyqe : llojet  perbersve  gram  gote  


Lereni mendimin tuaj per kete recet…Recetat e rekomanduara :

Mos i hidhni lëkurat e bananes
Kifle gershet me dy ngjyra ne menyre aziatike
Omletë me file pule