Lëngu i qepës ndihmon të luftoni smundjen e diabetit
Lëngu i qepës ndihmon të luftoni smundjen e diabetit

Lëngu i qepës ndihmon të luftoni smundjen e diabetit

Kuzhint.com

Lëngu i qepës mund të ndihmojë në ruajtjen e niveleve të sheqerit në gjak.

Kjo është një recetë shtëpiake e cila mund të jetë një ndihmesë shtesë e barnave për personat të cilat vuajnë nga sëmundja e diabetit.

Për të përgatitur këtë recetë krejt çka duhet të keni është një kokërr qepë nga e cila do të nxirrni lëngun e saj.

Ja si të veproni:

Merrni një kokërr qepë dhe e ndani në katër pjesë

Pjesët i hidhni në një kavanoz të mbushur me ujë të pastër rreth 200 mililitër.

Mbyllni kavanozin dhe e lini të qëndrojë për tetë deri në 10 orë në një vend të errët.

Në mëngjes tretësira e fituar kullohet nga qepa dhe pihet esëll.

Pirja e saj duhet të bëhet brenda 10 minutash.

Përsëriteni këtë për 40 ditë pa ndërprerje.

Veç në rregullimin e sheqerit në gjak lëngu i qepës ndihmon edhe në luftimin e çrregullimeve të shikimit si dhe lufton parazitët që mund të gjenden në aparatin tretës dhe në zorrë.


Fjalet kyqe : keshilla  lengu  qepes  ndihmon  luftoni  diabetin  


Lereni mendimin tuaj per kete recet…Recetat e rekomanduara :

Peshk  i skuqur me perime
Si behet gjiza e embel ose rikota( me kerkese te amvisave)
Ëmbëlsir me pudingë nga Bo Na