Lëngu i qepës dhe mjalti, më efektiv se penicilina
Lëngu i qepës dhe mjalti, më efektiv se penicilina

Lëngu i qepës dhe mjalti, më efektiv se penicilina

Kuzhint.com

Dy studentë nga Shkolla e Lartë Konia Güventaş, kanë ekzaminuar efektet e lëngut të qepës dhe përzierjes së mjaltës për infeksionet në fyt.

Ata e dëshmuan këtë në një projekt shkencor.

Projekti, i kryer nën konsultimin e mësuesve zgjati 4 muaj.

Ndërkohë studentët janë shprehur se rezultatet ishin të mahnitshme, dhe se kjo përzierje ka treguar efekt shumë më të madh se sulmi ndaj bakterieve me penicilinë.

Të dy studentët të cilët kanë marrë pjesë në projekt hulumtues që mbështet shkenctarët, kanë fituar çmimin më të lartë të konkursit, duke u bërë temë e mediave turke.

Edhe më herët ka pasur studime që lëngu i qepës gjatë përzierjes me mjaltë është antibiotik natyral por asnjëherë deri më tani kjo nuk është dëshmuar shkenctarisht në ndonjë kongres.

Ndërsa për personat që duan ta provojnë këtë ilaç për dhimbjet e fytit procedura është e thjeshtë.

Qepa qërohet dhe i hapet një vrimë në mes në të futet mjalti dhe më pas lihet disa çaste derisa ai të shpërndahet në të gjitha fletëzat e saj.

Më pas ajo shtrydhet dhe lëngu i fituar pihet.

Kjo procedurë duhet të zgjasë derisa të vërehet shërimi dhe duhet të aplikohet një herë në ditë.


Fjalet kyqe : keshilla  lengu  qepes  mjalti  efektiv  penicilina  


Lereni mendimin tuaj per kete recet…Recetat e rekomanduara :

 Topetha  dietal
Sup te shoqruar me buk te thekur
LLazanje italiane