Kripa roze më e shëndetshmja
Kripa roze më e shëndetshmja

Kripa roze më e shëndetshmja

Kuzhint.com

Pjesa më e madhe e përdorin kripën si klorur natriumi, një substancave shumë e rafinuar, e përpunuara me ngjyrë të bardhë që është i lirë.

Në fakt, që në fillim të shekullit të 20-të, mjekët vënë re se njerëzit që hanin kripë tryezë të bardhë filluan të vuajnë sëmundje kronike degjenerative të tilla si goiter.

Kjo është shkaktuar nga mungesa e jodit në kripë.

Tani ajo që është me të vërtetë interesante për kripën e përpunuar të tryezës, është se ajo nuk ka mbi 80 minerale.

Jodi është një mineral që ndodhet në oqean. Është i pasur në prodhimet e detit dhe në kripë deti të vërtetë, por është plotësisht në mungesë të kripës së bardhë të tryezës.

Kripa roze e Himalajve përmban spektrin e plotë të 84 mineraleve dhe elementët gjurmë.

Kjo është një kripë e parafinuar, e papërpunuar, kripë e “gjallë”.

Himalayan Pink Crystal Salt përmban 84 minerale dhe gjurmë minerale, duke përfshirë edhe jod.

Ju keni vënë re kompani të kripës përpunuara duke pretenduar se ofrojnë ” kripë deti “.

E vërteta është se pothuajse të gjithë kripërat janë kripë e detit, për shkak se të gjitha erdhën nga deti në një kohë ose në një tjetër në historinë e Tokës.

Termi ” kripë deti ” është në thelb e pakuptimtë.

Kripë e bardhë e përpunuar ende mund të quhet “kripë deti”.

Mënyra për të treguar nëse kripa juaj është me të vërtetë i kripur, nëse e ka spektrin e plotë, është të shikoni a ka kripa ngjyra.

Nëse është e pastër dhe e bardhë, nuk është spekter i plotë.

Kripa e bardhë është vetëm si sheqeri i bardhë. Është e humbur në mineralet kryesore mbështetëse dhe ushqyesve që trupi juaj ka nevojë.

Kripë Full – spektër gjithmonë ka një ngjyrë jo të bardhë.

Celtic – kripë e Detit të Kripur, për shembull (që është kripë të vërtetë e mirë ) ka një ngjyrë kafe me rërë.

Kripa e Himalajenve, roze, është një lloj rërë me ngjyra.

Nëse ju stërviteni shumë, humbisni lëngje ose jetoni në një klimë shumë të nxehtë, trupi juaj ka nevojë për më shumë kripë se sa ju jeni duke marrë.

Por kripa e përpunuar, nuk i ofron të gjitha mineralet që trupi juaj ka nevojë.

Vetëm kripa me spekter të plotë i plotëson nevojat e trupit tuaj për kripë.

Kripa roze vjen nga rajoni Himalayan i maleve Karakoram që ndodhet 400 kilometra nga Lugina Hunza në Pakistan.

Kjo kripë është nxjerrë me dorë nga shpella (depozitat- krevat e lashta te detit).

Pra është 100 % nga shpella e malit Karakoram.

Këto depozita kripe janë afërsisht 250 milionë vjet të vjetra, që do të thotë se ata janë depozituar para se toka te bëhej e ndotur me metale të rënda dhe pesticide.


Fjalet kyqe : keshilla  kripa  roze  shendetshmja  


Lereni mendimin tuaj per kete recet…Recetat e rekomanduara :

Torte me molla nga ne
Bollguri zvogëlon kolesterolin, zgjon epshin!
Hurmat dhe vetit e tyre (Mollat japane)