Kompot nga thana
Kompot nga thana

Kompot nga thana

Kuzhint.com

Përbërësit:1 kg thana të pjekura të shëndosha kg sheqer1 litër ujë

Thanat e lara dhe të kulluara mirë, vendosen në kavanoz.

Zihet shurupi dhe i ftohur derdhet mbi thana.

Kavanozët mbyllen mirë, pastaj vendosen në tenxhere me ujë dhe ziejnë 15-20 min.

Variant:1 kg thana të pjekura mirë dhe të shëndosha kg sheqer

Në kavanoz të sterilizuar vendoset një rradhë thana, një rradhë sheqer dhe kështu me rradhë. Në sipërfaqe hidhet sheqer.

Kavanozi i mbushur, mbyllet mirë dhe vendoset në vend me diell për dy javë.

Kohë pas kohe shkundet kavanozi. Vendoset në vend të freskët gjer në përdorim.


Fjalet kyqe : pije  ndryshme  kompot  thana  


Lereni mendimin tuaj per kete recet…Recetat e rekomanduara :

Biskota me shije të vaniles
Djathë (labne) te pergaditur ne shtepi
Keshilla per gatim: Si te ruajme ngjyren e bizeleve gjate zierjes?