Kakao: një mik që ju bën mirë
Kakao: një mik që ju bën mirë

Kakao: një mik që ju bën mirë

Kuzhint.com

Studimi i bërë ne Zvicër tregon se çokollata bën mirë për arteriet, por jo çdo lloj çokollate; vetëm ajo që përmban 70% kakao të errët! Efektet pozitive të çokollatës tek arteriet: Supozimi themelor është: çokollata ka një efekt pozitiv mbi shëndetin kardiovaskular për shkak të potencialit të saj antioksidant, e cila jepet nga prania e flavonoidit që përmban kakao. Për të provuar efektet e çokollatës së errët me 73% kakao ajo u krahasuar me çokollatën e bardhë, e cila përmban shumë pak, rreth 4% kakao.

Ky demonstrim i bukur u krye në njëzet vullnetarë, të gjithë duhanpirës; tek ata rreziku vaskular është gjithmonë i pranishëm. Pas 24 orëve të mospërdorimit të ushqimeve të pasura me antioksidantë (çaji, qepa, molla, lakër, verë dhe kakao), funksioni endotelial (muret e brendshme të arterieve) dhe trombociteve u vlerësuar dhe u vlerësuan përsëri 2 orë pas marrjes të 40 g çokollatë e errët ose të bardhë.

Vetëm çokollatë e errët me 73% kakao rezultoi se përmirësonte qarkullimin e gjakut dhe ulte grumbullimin e trombociteve.

Dhe ky efekt pozitiv qëndron për tetë orë.


Fjalet kyqe : keshilla  kakao  mire  


Lereni mendimin tuaj per kete recet…Recetat e rekomanduara :

Supë krem karote
Kifle  te shpejta me çokollat
Mask për themra te qara