Helmi i nje grenze vdes qelizat e kancerit?
Helmi i nje grenze vdes qelizat e kancerit?

Helmi i nje grenze vdes qelizat e kancerit?

Kuzhint.com

Shkencëtarët në Brazil besojnë se helmi i një grenze braziliane vdes qelizat e kancerit dhe mund të jetë arma për kurimin e tij. Studimi ka zbuluar se një toksinë në thumbin e kësaj grenze, vret qelizat e kancerit dhe nuk dëmton ato normale.

Ekipi i Universitetit të Brazilit, i cili eksperimentoi në këtë teori, deklaroi se helmi i dobëson qelizat e tumorit dhe i bën ato molekula vitale.

Por, puna në këtë fazë është akoma në hapat e saj të parë dhe shkencëtarët thonë se ka nevojë për kërkime të tjera e se gjithashtu duhet gjetur mënyra e duhur që kjo kurë të aplikohet tek njerëzit.

Polybia Paulista është një lloj grenze që gjendet në jug – lindje të Brazilit, tepër agresive.

Edhe pse pickimi i saj është i padëshirueshëm në këto vende, shkencëtarët besojnë gjithnjë e më shumë se helmi i saj mund të vihet në përdorim për mirë, shkruan BBC.

Ky insekt përmban një toksinë të rëndësishme të quajtur MP1, që e përdor për të sulmuar ose për të mbrojtur veten.

Rezultati se MP1 mund të shkatërrojë qelizat e kancerit erdhi pas përfundimit të eksperimentit tek minjtë.


Fjalet kyqe : keshilla  helmi  grenze  vdes  qelizat  kancerit  


Lereni mendimin tuaj per kete recet…Recetat e rekomanduara :

Biberi i zi per larjen e rrobave!!! Interesante...
Metoda  natyrale kundër djegieve të lëkurës
Katër kile në katër ditë