Harroni ku i keni lënë gjërat? Ja si shpjegohet kjo!!!
Harroni ku i keni lënë gjërat? Ja si shpjegohet kjo!!!

Harroni ku i keni lënë gjërat? Ja si shpjegohet kjo!!!

Kuzhint.com

Keni harruar ku i keni lënë çelësat? Mos u shqetësoni! Të gjithëve na ndodh:shohim diçka dhe pas disa momenteve harrojmë plotësisht se çfarë ka qenë ajoose ku e kemi parë apo lënë.

Nuk është se ju e keni humbur memorien, por ju vuani nga fenomeni iashtuquajtur “amnezia atributive”.

Studimet më të reja përshkruajnë këtëfenomen e përshkruajnë si vështirësi për të mbajtur mend diçka që me sigurinuk do t’ju hyjë në punë.

Pasi kanë analizuar mbi 100 studentë, hulumtuesit kanë vërejtur se kur atyreu është kërkuar të mbajnë mend diçka, ata e kanë mbajtur mend më mirë se sakur u nuk u është kërkuar ta mbajnë mend.

Me fjalë tjera, kjo është dëshmi sekujtesa është shumë më selektive se sa kemi menduar. “Duket sikur kujtesa është si një lloj video-kamere”, shpjegon Brad Wyble, profesor i psikologjisë në Universitetin Penn State, transmeton Mjeku.

Net. “Pra, nëse nuk e shtypni sustën, nuk do të mbani mend atë që e keni fokusuarme sy.

Por nëse aktivizoni xhirimin, që ndodh në rastin kur ju dëshironi tëmbani mend diçka që mund t’u duhet më vonë – atëherë informacioni do tëmbetet i regjistruar”, ka shtuar ai.

Edhe pse mund të shihet si një mangësi, në fakt studiuesit thonë se kjo ështëgjë e mirë, pasi truri nuk iu kushton vëmendje informacioneve tëparëndësishme.


Fjalet kyqe : keshilla  harroni  keni  lene  gjerat  shpjegohet  


Lereni mendimin tuaj per kete recet…Recetat e rekomanduara :

Pogaqe e embel me arra
Musak me oriz
Kroasan (kifle) nga Alba Sh Rrahmani