Hani molla, shpëtoni nga infarkti
Hani molla, shpëtoni nga infarkti

Hani molla, shpëtoni nga infarkti

Kuzhint.com

Vetëm një mollë në ditë zvogëlon rrezikun nga sulmi në zemër tek njerëzit më të vjetër e 50 vjet, kurse studimet në Universitetin e Oksfordit kanë treguar se super-fruta, molla, ka të njëjtin efekt në uljen e kolesterolit të keq, ashtu sikurse statina. Sipas konkluzioneve, njerëzit të cilët rregullisht marrin statinë, për zvogëlimin e nivelin e kolesterolit të keq dhe për të parandaluar sëmundjet kardiovaskulare, kanë të njëjtin nivel të rrezikut nga sulmi në zemër dhe në tru, sikur njerëzit që hanë një mollë çdo ditë. Thënia se një mollë në ditë mban mjekun larg, është e vërtetë dhe tregon se edhe ndryshimet më të vogla në mënyrën e të ushqyerit, mund të kenë një ndikim të madh në shëndetin dhe parandalimin e sëmundjes, tha autori kryesor i studimit,

Adam Briggs. http://www. fermaime. com/


Fjalet kyqe : keshilla  hani  molla  shpetoni  infarkti  


Lereni mendimin tuaj per kete recet…Recetat e rekomanduara :

Torte me pete te gateshme nga Lendita Saqipi.
Biskota të mbushura
Pite me mishë nga ne