Franca e para në Europë me prodhimin e vezëve
Franca e para në Europë me prodhimin e vezëve

Franca e para në Europë me prodhimin e vezëve

Kuzhint.com

Franca vjet, me 14, 8 miliardë vezëve konsumuese, ka zënë vendin e liderit evropian dhe ky është një nivel

stabil në raport me vitin 2013, ndërsa shpenzimi i vezëve organike është rritur për 8, 1

Me këto shifra, përcjell Koha. net shkrimin e gazetës Le Figaro,

Franca është para Gjermanisë13, 1 miliardë dhe Italisë 11, 1 miliardë.

Meqë çdo francez mesatarisht brenda vitit shpenzon 216 vezë, kjo mundëson që teprica

7, 0 për qind e prodhimit) të plasohet në tregun e jashtëm, eksporti francez ka arritur vlerën 40, 4 milionë euro

Vjet Britania e Madhe kishte dyfishuar importimin e vezëve nga Franca.


Fjalet kyqe : kuriozitete  franca  para  europe  prodhimin  vezeve  


Lereni mendimin tuaj per kete recet…Recetat e rekomanduara :

Pogaqe rrethore
Sufle Djathi
Reçel me qershia