Dredhëzat dhe boronicat mbrojnë nga infarkti
Dredhëzat dhe boronicat mbrojnë nga infarkti

Dredhëzat dhe boronicat mbrojnë nga infarkti

Kuzhint.com

Me konsumimin rregullt të dredhëzave dhe boronicave gjatë tërë vitit mund të zvogëlohet rreziku nga sulmi në zemër, pohojnë hulumtuesit.

Hulumtimi i ri sugjeron që konsumimi i rregullt i frutave verore të pemëve do të zvogëlojë rrezikun nga infarkti i zemrës për madje një të tretën.

Këto janë rezultatet e një hulumtimi i cili është kryer vetëm në femra, por mund të aplikohet edhe tek meshkujt, transmeton Koha. net.

Ekspertët besojnë që rezultati i tillë duhet t’i atribuohet nivelit të lartë të flavonoideve në frutat malore, ndërsa është i dobishëm në luftën kundër bllokimit të artereve.

Flavonoidet janë veçori antikoksidante të cilat gjenden në bimë, si edhe në çaj dhe verë të kuqe dhe mund të mbrojnë nga spektri i gjerë i sëmundjeve, duke përfshirë edhe sëmundjet e zemrës, tensionin e rritur, disa lloje të kancerit dhe dementias.


Fjalet kyqe : keshilla  dredhezat  boronicat  mbrojne  infarkti  


Lereni mendimin tuaj per kete recet…Recetat e rekomanduara :

Mask me vez per nje fytyr te bukur(video)
Patellxhana të mbushur
 Lëngu i gjelbërt per nje shendet me te mire