Çaji i gjelbër përmirëson punën e trurit
Çaji i gjelbër përmirëson punën e trurit

Çaji i gjelbër përmirëson punën e trurit

Kuzhint.com

Sipas studimit britanik, konsumimi i çajit të gjelbër mund të ndikojë në përmirësimin e funksioneve të trurit, duke ndikuar pozitivisht në grimcat e trurit që janë të ndërlidhura me kujtesën. Studimi i publikuar në revistën “European Journal of Clinical Nutrion” kishte plotësuar Listën e ndikimit pozitiv të çajit të gjelbër, që po ashtu përfshin edhe zvogëlimin e rrezikut për t’u prekur nga sëmundja e Alzhaimerit dhe forma të ndryshme të kancerit, përmirësimin e shëndetit oral dhe kardiovaskular, si dhe ndihmon në rast se dëshironi të humbni në peshë. Ky është studimi i parë, i cili ndryshimet në tru pas konsumimit të çajit të gjelbër i ka incizuar me rezonancë magnetike.

Gjatë studimit ishte vërtetuar se sa më e madhe të jetë doza e çajit, aq më i fortë është ndikimi pozitiv në funksionimin e trurit.


Fjalet kyqe : keshilla  qaji  gjelber  permireson  punen  trurit  


Lereni mendimin tuaj per kete recet…Recetat e rekomanduara :

Bukë me hudhër dhe djath
 Mishë i skuqur si dhe salatë e gjelbërt
Pallaqinka (krepa) ne furre!