A ju trash buka?
A ju trash buka?

A ju trash buka?

Kuzhint.com

Përgjigjja e kësaj pyetjeje nuk është e thjeshtë. Është me rëndësi prej çfarë mielli gatuhet dhe me ç’ushqime hahet.

Nga disa brumëra dhe simite mund të mos heqim dorë.

Mos e teproni! Ngandonjëherë e teprojmë me ngrënie buke.

Kjo është arsyeja kryesore pse trashemi.

Simitet e sotme përmbajnë 300 deri 400 kalori, pa përdorim të ndonjë ushqimi shtesë.

Përzieni hidratet e karbonitS’është e thënë të hiqni dorë nga përdorimi i patate ve të pjekura ose nga ndonjë ushqim tjetër, veçse kombinimi duhet të bëhet me ushqim të indeksit të ulët glukemik.

Për shembull, patatet përdoren të shoqëruara me një pjatë bishtaja.

Kështu do të pengohet rritja e glukozës, që e shkakton ushqimi me indeks të lartë glukemik.

Hani brumëraE befasishme:* Brumi është ushqim me indeks të ulët glukemik, edhe pse nuk është nga drithërat integrale. * Mielli semolinë që përdoret për gatimin e brumërave të thata, nuk përpunohet aq shpejt si miellrat e tjera.

Mësohuni të përdorni drithërat integrale dhe bishtajatElbi, orizi ngjyrë lajthie, hikrra dhe tërshëra – përmbajnë shumë fije dhe mbajnë ngopur më gjatë.

Bishtajat janë edhe më të mira.

Kur është fjala për prodhimet integrale, puna paksa ndërlikohet, sepse varet se si përgatiten.

Për shembull, buka e bardhë dhe integrale kanë indeks të njëjtë glukemik, sepse janë të gatuara nga mielli i bluar mirë, ndërsa buka integrale e gatuar nga mielli i trashë, ka indeks më të ulët glukemik.

Për shkrirje të kilogramëve – perimetNjerëzit që duan ta zvogëlojnë peshën trupore – perimet duhet shndërruar si themel të shujtave ditore.

Perimet nuk trashin, prandaj ushqimet e tjera mund të zëvendësohen me perime, duke i përdorur madje edhe disa herë në ditë.

Përdorni pak yndyrëUshqimi i yndyrshëm dhe i thartë ngadalëson lirimin e glukozës.

Mbani mend – yndyra ka shumë kalori, duke e përfshirë edhe ajkën e thartë! Më e shëndetshme është, për shembull, nëse me patate hahet sallata me pak vaj dhe me uthull/Telegrafi/


Fjalet kyqe : keshilla  trash  buka  


Lereni mendimin tuaj per kete recet…Recetat e rekomanduara :

Pure me mollë per bebe
Edukata e ngrënies
Rollade me banane