A DINI SE CILAT JANË SHENJAT E GODITJES NË TRU
A DINI SE CILAT JANË SHENJAT E GODITJES NË TRU

A DINI SE CILAT JANË SHENJAT E GODITJES NË TRU

Kuzhint.com

Shpesh simptomat e një goditjeje në tru janë tepër të vështira për t’u identifikuar.

Pasojat e kësaj vonese mund të shkaktojnë dëmtime serioze të trurit ose akoma dhe vdekje.

Neurologët thonë se në rast se pacienti nuk i përgjigjet njërës prej udhëzimeve të mëposhtme, atëherë, është e sigurtë që ka pësuar goditje në tru, dhe duhet transportuar menjëherë në spitalin më të afërt.

S (smile) Kërkojini të buzëqeshë.

T (talk) Kërkojini të artikulojë një fjali të shkurtër, p. sh. sot është një ditë me diell.

R (raise) Kërkojini të ngrejë duart lart.

Kërkojini të nxjerrë gjuhën jashtë, drejt jo shtrembër.


Fjalet kyqe : keshilla  cilat  jane  shenjat  goditjes  


Lereni mendimin tuaj per kete recet…Recetat e rekomanduara :

Mini strudel
Byreke me fasule nga Floriana Lile
Japrakë Gucie