5 ushqime që janë të shëndetshme për prostatë
5 ushqime që janë të shëndetshme për prostatë

5 ushqime që janë të shëndetshme për prostatë

Kuzhint.com

Një dietë që është e mirë për zemrën tuaj është gjithashtu e mirë edhe për prostaën tuaj, që do të thotë, një qasje më e madhe për të ngrënë më shume fruta dhe perime, mish të lehtë të kuq dhe ushqime të pasura me yndyrna të mira.

Për të ruajtur kontrollin e shëndetit të prostatës tuaj, ne kemi cekur disa nga ushqimet më të dobishme më poshtë:

Arrat janë të pajisura me përmbajtje të pasura të seleniumit i cili është i rëndësishëm për shëndetin e prostatës.

Përmbanë shuma të larta të fitonotrineve të cilat janë anti-kanceroze.

Çaji i gjelbërt

Fuqia e çajit të gjelbërt i atribohet antioksidanëve të komponuara të quajtura katekine, të cilat kanë shfaqur rezultate të shumta ndaj shkatrrimit të virusëve dhe bakterieve.

Këpurdhat përmbajnë lentinan, një lloj protein e cila ka demonstruar që i shkatrron qelizat kanceroze.

Shegat janë të pasura me antioksidant dhe fitonutrine të quajtura elagitanin që specialisht janë shumë të mira për të mbajtur shëndetin e mirë të prostatës.

Farat e kungullit

Farat e kunguliit ofrojnë shëndet unik për prostatën, sidomos pë rata të cilën kanë hipertrofi të prostatës.

Yndyrnat acidike omega janë lëndë ushqyese të rëndësishme për të mbrojtur shëndetin e prostatës dhe mënyra më e mirë për ti marrë këto acide janë salmonët.

Domtatet janë burim i licopeneve.

Ky është një antioksidant i fuqishëm që ka dëshmuar veten në studime që kanë shfaqur rritje të shëndetit të prostatës.


Fjalet kyqe : keshilla  ushqime  cilat  jane  shendetshme  prostate  


Lereni mendimin tuaj per kete recet…Recetat e rekomanduara :

  Torte Marmor
Torte e lehte
ÊMBËLSIR ME BAJAME DHE KOKOS